Van minipoloër tot topspeler: en alles wat er tussen zit

Talentontwikkeling naast de verenigingen binnen de Regio :
Naast trainingen van de club, zijn er extra trainingsmomenten voor kinderen die meer willen trainen en op zoek zijn naar mogelijkheden om te ontdekken hoe ze goed ze kunnen worden als waterpolospeler. Daarvoor zijn binnen de Regio West volop mogelijkheden ! Komend seizoen komt er een uitbreiding van het aanbod vanuit de Regionale WaterPoloSchool (RWPS)

Regionale WaterPoloSchool RWPS (plus/minus 8-14 jaar)
Kinderen in de leeftijd 8 tot 14 jaar, die meer willen trainen, kunnen terecht bij de regionale WaterPoloSchool. Vanuit de regionale WaterPoloSchool wordt één of tweemaal per week extra getraind. Onder leiding van gekwalificeerde trainers kan er samen met andere kinderen, die dezelfde motivatie hebben, aandacht geschonken worden aan de ontwikkeling van de individuele waterpolovaardigheden.

Regionaal Trainingscentra Waterpolo (plus/minus 12-16 jaar)
Jongens en meisjes in de eerste vijf leerjaren van de middelbare school die potentie hebben, zowel op waterpolo-gebied als de benodigde lifestyle willen opbrengen, kunnen geselecteerd worden voor een Regionaal Training Centrum (RTC). Het RTC traint vier keer per week in de ochtend, in combinatie met het onderwijs (vaak een Topsport Talent School). In de middagen of avonden wordt er bij de eigen club getraind. Op deze wijze volgen de talentvolle sporters een duaal programma met voldoende trainingsuren en mogelijkheid om in de eigen omgeving een schooldiploma te behalen of in ieder geval de eerste jaren van de opleiding.
De RTC’s hanteren de opzet van een onderbouw (jaar 1 en 2) en een bovenbouw (jaar 3 en 4) waarin gedifferentieerd wordt getraind volgens een landelijk programma onder auspiciën van de KNZB. Het RTC wordt vanuit NOC*NSF ondersteund door het CTO-netwerk met doorlopende leerlijnen op gebied van voeding, lifestyle en strength en conditioning trainingen. Jongens en meisjes werken bij het RTC gezamenlijk aan de ontwikkeling van de individuele vaardigheden.
Vanuit de huidige acht RTC’s komen geselecteerde talenten uit de bovenbouw een aantal keer per jaar bijeen voor een centrale trainingsdag. Tijdens deze trainingsdagen wordt samen getraind om te laten zien hoe de trainingsstof van het afgelopen blok is verwerkt. Ook is dit een dag voor de RTC-trainers om hun ervaringen te delen en afspraken te maken over het komende blok.

Meer informatie over talentontwikkeling kun je vinden op de KNZB website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies op deze website om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Voor meer info zie onze  Privacy Policy